tisdag 6 januari 2009

Bokrecensioner

Har skaffat mig två bröllopsböcker, som jag tänkte recensera:

I värsta fall -- en överlevnadshandbok för bröllop
Piven/Borgenich/Jordan
90:- på Bokus

En del tokroligt, t ex hur man gör en bröllopsklänning av ett lakan eller en badhandduk, en del matnyttigt, t ex hur man får bort olika sorters fläckar eller undviker att folk pussar en på munnen när de gratulerar, en del fjantigt, t ex hur man gör en ring av aluminiumfolie, vad man kan använda oönskde presenter till (strykbräda --> kälke), lite jätteroligt, som så här överlever du om du råkar glömma er bröllopsdag.

Brud och bröllopsboken (sätt dit bindestrecket, nån!)
Susanne Uddman, red
Finns inte att köpa längre; låna på bibl eller köp på antikvariat. Jag köpte min för en spottstyver på tradera.

Lite matnyttigare än den andra, helt klart. En hel del tips, där även priserna inte ens är särskilt föråldrade ännu. T o m tips på vart man kan resa på smekmånad. Föll totalt för idén om att i bästa Agatha Christia-anda åka Orientexpressen mellan London och Venedig. Läs en underbar reseberättelse här.

Jag skojar bara. Nu har jag hittat priserna. De är halsbrytande. Venedig-Paris-London kostar £1550. Fast då inkluderar det boende och mat. Men så mycket mat kan jag inte äta. Synd. Hade varit den coolaste idén nånsin! Bara London-Paris, som är den billigast möjliga sträckan, kostar £450. Man kan inte bränna så mycket pengar i minuten. Kronor, ja, inte pund.

Det blir nog Säffle eller Trosa eller nåt. Undrar hur uttittade vi skulle bli om vi klädde oss i balstass och skålade i restaurangvagnen på X2000 :)

0 kommentarer: