torsdag 27 augusti 2009

Reslust

Mamma hittade ett erbjudande om en resa med Silja till Tallinn inkl hotellnatt för ca 700:- som jag hade tänkt boka nu som överraskning till Mikael. Satt och skulle välja mellan hotell med shoppingcenter över gatan eller hotell med bad- och spa-avdelning.

Vet inte hur jag kom på det, men jag började tänka på pass. Rotade i tredje lådan i sekretären, där det skulle ligga. Jag minns nämligen att mitt pass börjar bli defekt, eftersom sidan i plast med själva fotot osv har börjat lossna i kanten. Detta är ett vanligt problem för min pass-sort har jag läst, så jag tänkte bara kolla om det var så trasigt att det kanske inte skulle bli godkänt.


Tur att jag kollade! Passet gick ut -08!!!

Hur funkar det? Har tullen nån sorts uppkoppling till folkbokföringen, så att de ser att jag har bytt namn om jag reser med detta passet som gift? Vet att flyget är som tokiga på att det måste stå samma namn på biljetten som i passet. Men inget mer. Men hur är det med tullen? Det står att "namnet i passet ska stämma med namnet i folkbokföringen, men om man åker på bröllopsresa kan man åka på sitt gamla pass och ansöka om nytt vid hemkomsten". Jag har för mig att jag har läst att det tar tre veckor för namnändringen att gå igenom. M a o kan jag inte få ett pass i mitt nya namn Anja Olergård förrän första veckan i oktober. Och kan med andra ord inte resa nånstans såvida jag inte skaffar ytterligare ett pass som ska gälla från nu och tills ca en månad efter bröllopet. Sicket strul!!!

P.S. Jag har pratat med Mikael nu. Jag berättade allt. Det är nog bäst att inte överraska varandra med en resa. Han hade funderat på att göra samma sak med mig. Han har i alla fall ett giltigt pass, han kollade, och vi kom överens om att allt vi kan göra på Silja kan vi göra i Säffle eller Sigtuna. Hoppas bara vi hittar en riktigt billig restresa i oktober eller november. Det vore trevligt!

Gonatt!

0 kommentarer: