lördag 29 augusti 2009

Älskar bollar

Länge hade jag en överambitiös dröm om att dekorera matsalen med blombollar. Jag är tokig i blombollar, ända sen jag var på mässa med Mikael för länge sen och de hade SM i blombindning och jag såg en übercool installation med blombollar av nejlikor som såg olika ut från olika håll. Alltså, de mörkcerisa längst ner till höger, mmmmm!


Vad sägs om dessa?

Men bollar med ett trettital nejlikor på skulle bli dyrt och kan man faktiskt göra egna blombollar av styrolitkulor och nejlikor som man har gjort av silkepapper. Det finns många tutorials på nätet. Det blir supersnyggt.Men sen hittade jag en tjejs uträkning:
I have made 108 tissue paper flowers.
I have 4 medium sized styrofoam balls.
I have 4 small styrofoam balls.
4 medium @ 18 flowers each = 72
4 small @ 15 flowers each = 60
Total flowers needed: 132
Total flowers I will make, just to be sure =150
Flowers needed: 42
Totally doable.

Va?! 150 silkespappersblommor till åtta bollar? Vad tar varje blomma för tid att göra? En kvart? Även om den bara tar fem minuter blir det över 12 timmar, och då har man inte ens satt fast blommorna på styrolitbollarna. TROR INTE DET! En del bloggare säger att man kan bjuda in sina bridesmaids och göra blombollar en kväll... Just det.

Sen var jag också inne på att köpa ett gäng Regolit från IKEA och hänga i taket.

Tjusigt, eller hur?


Eller så kan man köpa färgade på nätet.


Men typ 500 spänn (eller kanske det dubbla, vad vet jag) för att taket ska se snyggare ut?!?!? Och det inkluderar inte själva elsladdarna, så det skulle bara vara ljustomma bollar. Jag antar att jag blir mer och mer en icke-bridezilla, för jag bryr mig faktiskt inte så mycket. Vill hellre minnas dagen, människorna, än bollarna i taket. Och alltså måste jag inrikta mina förberedelser på det också. För man får liksom vad man ägnar sig åt. Så bara ni vet, det kommer inte att vara särskilt dekorerat i lokalen. Fint dukat hoppas jag, men jag kan inte kräva av folk att de ska hålla på och dekorera tak och väggar och alla upptänkliga ytor i timmar för att det ska se "fint" ut när vi äter och håller tal. Nej, min dekoration blir gästerna. Det känns jättebra.

Fast jag älskar fortfarande blombollar.

0 kommentarer: