lördag 29 augusti 2009

Blommor och annan fägring

Ellen och Rob har gett/ska ge oss blommorna som bröllopspresent. Supersnällt och en jättebra present. I veckan var jag hos floristen här i VH centrum och beställde min bukett. Det kändes pirrigt. Ellen fick sin därifrån också och hon var mycket nöjd med sin, så jag tror jag är i goda händer. Bara jag tar med en sax om de har satt dit nån "dill" :)

Funderade länge på vad jag tyckte bäst om. Var ett tag inne på vita anemoner,

men insåg sen att jag är mer en färgstark än en vit person. Vad min favoritfärg, tillika färgen på servetterna till middagen, är, är väl ingen överraskning, så här kommer några buketter jag gillar:

Jag lämnade ett A4-papper med instruktioner som Ingen brudslöja, gerbera eller ormbunke, sa att jag ville ha mörkcerisa nejlikor och säsongens blommor och lite blandat i en handbunden, lagom "fri" bukett, inget konstigt eller modernt. Vi tittade på bilder också, och på några av blommorna i deras kyl, förutom pratade en lång stund också, och jag känner mig trygg. Jag är övertygad om att buketten blir fin. Hur kan blommor bli annat än fint??

Däremot sa slutligen hon ett högre pris än jag hade förväntat mig, med nejlikor och säsongens blommor som bas. Å andra sidan kompromissade vi lite på det, och så blev bordsdekorationsrosorna förfärligt mycket billigare än jag hade räknat med, så sammantaget kommer vi under budget! Det är jag mycket glad för, och säkert E&R också :)

Om två veckor smäller det! Har tyvärr kommit på att jag kan börja oroa mig för vädret också. Ska jag ha med mig en sån där mormors-plastpåse med knytband att sätta på huvudet om det regnar? Var köper man såna? Kan köpa en hemanentförpackning och använda huvan där i :) Jaja, ska inte ta ut problemen i förskott. Man jag kan just se mig med klappa-kanin-hår. Ozonlagret kommer hursomhelst att minskas signifikant den 12 sept. Sorry, miljövänner. Hårsprayburkens drivgas alltså.

Och vi har fortfarande inte bestämt/beställt mat. Mikael säger att han bara har en åsikt, att middagen ska vara varm, och så vet vi att Karolinas Paul är mentalt allergisk mot fisk, typ spyr om det finns fisk i samma rum, så vi ska inte ha lax till huvudrätt. Det är det nog fler som blir glada för, vet jag. Men that's it.

Och apropå specialkost så kommer det nog till andra allergiker och "matvägrare". Huvva, om jag sätter den sidan till blir jag nervös. Men idag i telefon kom M och jag överens om att vi har vi det viktigaste -- hindersprövning, rekommendationer och klareringsintyg, så vi kan gifta oss, och allt annat får gå som det vill. Härom dagen drömde jag att cateringfirman hade glömt av oss när mathämtaren kom dit, så Christina Hanke körde till McDonalds och köpte hamburgare åt alla. Fast om det blir så så hämtar vi nog från Vegabaren istället.

P.S. Har just provat mina nail tip guides. Det blev inte så värst bra. Läckte in under kanten, till exempel. Jag vet att Robs bror alltid målar French manicure på sin fru, men Sydafrika är lite lång resa. Vet inte om Rob ställer upp på sånt, han är ju i alla fall van att hålla i en fin pensel.

Fast egentligen är det inte min stil med French manicure. Det är för blekt ihop med min genomskinliga hy. Från början hade jag tänkt ha mörkcerise nagellack,

men jag kom på att jag måste vara helvit i templet. Tror inte jag pallar med att måla nagellack i brudrummet efter vigseln, när alla står och väntar. Undrar vad manikyr kostar? Nej, nu är jag nog löjlig. Nån måtta på fåfängan och detaljplaneringen får det vara. Det räcker med lite tid, noggrannhet och en korrigeringspenna. Get a grip, bruden. Bruden :)

1 kommentarer:

Dorro, Myran och Mikael sa...

Jepp, det låter som du ska gifta dig om två veckor! Paniken kommer och man börjar tänka orimliga tankar. Men som ni redan kommit fram till. Det är templet och gifta sig som är det viktiga. Det andra blir bra hur det än blir.