onsdag 12 augusti 2009

Lista på saker

När jag hade skrivit listan på saker som behöver beslutas och göras inför bröllopet, kom M på den smarta tanken att vissa saker kan hamna längre ner i prioritet på listan och blir de inte gjorda så gör det inget. Det kändes skönt, och han har ju rätt i att vissa saker är viktigare än andra.

Om det är några saker som MÅSTE gå rätt till så är det detta:

- att Mikael och jag kommer
- att ingen livsviktig person dör
- att vi hittar och tar med hindersprövning och tempelrekommendationer
- att maten ska räcka och vara varm när den ska och kall när den ska och se fräsch ut
- bli lyckad i hår och make och vara finnfri och att klänningen ska hålla sig fläckfri tills efter fotona
- rättstavade inbjudningskort. Really. Det vore en katastrof att ha inbjudningar som dessa nedan -- "Your invited". Fåfängt, jag vet, men sån är jag.


Ellens bröllop, som man väl får säga att jag planerade, gick inte heller helt utan misstag. Vi hade ingen sax för att klippa bort "dillen" som satt i hennes hårblommor, plus att vi glömde alla Mozartkulor som skulle legat var sin på varje gästs tallrik. Jag tror de var hemma hos Inger & Bengt, så det blev en trevlig frossa efteråt. Vi glömde göra Hannas placeringskort, men det var inte svårt att rätta till före middagen. Magnus råkade kalla Rob för Ellens wife under ceremonin, men det var bara gulligt och lättade upp stämningen. Dessa saker är ytterligt små och oviktiga och det var en välsignelse att det var just detta som gick fel och inte nåt stort och viktigt. Om inget värre än detta går fel på mitt bröllop blir jag mer än nöjd.

Rättare sagt, egentligen blir jag nog nöjd bara vi blir gifta.

1 kommentarer:

Rob & Ellen sa...

Tack för den listan, jag visste själv inte om allt som gick fel på mitt bröllop :-). Själv minns jag bara dillen (som ingen någonsin har kommenterat så SÅ hemsk kan den ju inte ha varit) och mozartkulorna, men som sagt, dem visste ingen om heller så det var ingen ko på isen.

Däremot tror jag att du ska skippa tvånget att vara finnfri. Hur ska du påverka det? Var lycklig att du lever i täckstiftens tidsålder. Om du mot all förmodan utvecklar en jätteblaffa mitt i nyllet föreslår jag att du tittar på My Big Fat Greek Wedding, tydligen hade de något bra tips i den.

Annars kan du klämma finnen, man kan ju alltid behöva lite extra vaniljsås som Rob hade sagt.