lördag 27 december 2008

Pengafördelning?

Creature comfort skrev en annan klok grej på sin blogg angående bröllop, som kanske kan hjälpa mig att välja:

I have this theory about weddings...

no. 1 They should be as much like your vision of your special day as possible.

no. 2 That doesn't mean that they should cost as much as a down payment on a new home!

...Which brings me to my third thought (and the inspiration for this post): Save money on all the little details that make everything so special... do you really need silk ribbon when satin could look just as pretty and save you a bundle? AND Splurge on the things that are going to remain with you long after the wedding day has passed. I'm thinking your ring, shoes, and photographs!

Ring: På en millimeters extra bredd på ringen skiljer det ca 3 500:- och jag har varit väldigt tveksam till om jag ska ta den dyrare (som är den jag helst vill ha). I enlighet med ovanstående borde jag det. Men vad vet hon om vad M och jag vill använda 3 500:- till? Dessutom börjar jag fundera på om jag vill ha en solitär istället. Men jag kanske inte ska börja ändra mig nu?

Skorna tänker jag inte splurge on. Jag har ett par vita vina högklackade, och har köpt ett par vita platta satängskor för 35:- på tradera om jag får ont i fötterna. Har inte ens lust med mer, även om jag hade 10 000:- över att göra av med. Christian Leboutin? Tjafs.

Fotografierna. Hmm. Jag tänker. Någon på nån budgetbröllopsajt sa att fotona till viss del är till för att minnas de där detaljerna smj man annars inte kommer ihåg -- de där detaljerna som kostar pengar. Om man har en skjorta från Yves Saint Laurent måste man nog ta ett kort på etiketten i nacken, för annars vet ingen hur "fin" man verkligen var. Jag funderar.

0 kommentarer: