tisdag 16 december 2008

Färgschema

Via nån italiensk hantverksblogg hittade jag en länk till ett färghjul. Klickade på min cerisea huvudfärg till bröllopet och klickade sen på olika alternativ till färgkombinationer -- mono, contrast, triad, tetrad, analogic. När jag klickade på contrast, vilken färg tror ni kom upp? Äpplegrönt! Jag har med andra ord helt intuitivt valt färg efter "vetenskapen" om färger"! Det tyckte jag var coolt! Se själva här.

Tyvärr kunde jag inte spara mitt eget färgschema, men på hjulet på sidan som är länkad ovan, välj den mörkcerisea som är den "långa" färgen klockan 11, och klicka sedan på Contrast, så visar den kontrastfärgen, vilket är den gröna som också petar ut fast klockan 5. De andra två är varianter och det ser så snyggt ut tillsammans!!


Dessutom har jag det höga nöjet att meddela att jag är ytterst trendig i mitt färgval. Enligt "Pantone, the global authority on color and provider of professional color standards for the design industries" som "today released the PANTONE® Fashion Color Report Spring 2009 ... [which] features the top 10 colors for women’s fashion for spring ’09" här är cerise -- fuchsia red -- vårens modefärg nummer ett.

0 kommentarer: