tisdag 21 oktober 2008

Ring

Jag pratade med mamma idag och sa att jag är lite frustrerad. Jag vet precis vad jag vill ha för sorts vigselring, men det kostar så mycket! Och när man gifter sig så kostar ALLT pengar på samma gång. Förut idag sa jag till Mikael att jag gärna vill ha en pärlring, och att vi kanske kan köpa en sån och ha som vigselring och köpa en "riktig" till vårt ettårsjubileum eller så. Kändes som den bästa idén hittills. Men så frågade mamma: Vad tycker du om mormors briljantring då? Jag har ju "ärvt" den av henne, och plötsligt föll allt på plats! Självklart ska jag ha mormors ring! Och om jag vill ha en "egen" sen för att få min "drömring", kan vi ta det sen. Det känns så jättebra! Så nu ska jag gå och diska den och se om den får nytt liv :)

Bara för sakens skull visar jag här lite bilder på olika ringar. Vi har ju inte köpt våra förlovningsringar än, men det blir nog nåt i den här stilen (fejkringen är sån här i alla fall):
(our engagement rings, or something similar -- we haven't gotten them yet)Min ska nog vara 4 mm bred och Mikaels 5 mm.

Nåt sånt här är min drömvigselring: (dream wedding ring)
Pärlring, fast i rödguld. En sån i vitguld SKA inhandlas till smyckesbiblioteket. Nån gång.


Sån här är också snyggt, men jag har nog ändå bestämt mig för att stilen ovan är den jag vill ha.


Och här är mormors ring, bara rengjord av mig med diskborste (hittade inte min städtandborste) så den kan bli ännu finare om man tar den till guldsmeden) (grandma's ring that I have inherited)

Och så här fint blir det tillsammans, förutom att förlovningsringen kommer att vara i min storlek så det ser mindre korvlikt ut. (engagement ring is only a fake test ring, so I will look less like a sausage with one in my right size -- don't you think mormor's looks good? Haven't completely decided though)
Jag är så nöjd!!!!!!!!!!!!!!

(Fast vem vet, M kanske har rätt när han säger att det där med vigselring liksom hör ihop med bröllop. Vi får se.)

0 kommentarer: