måndag 27 oktober 2008

Motvikt mot Bridezillainläggen

Som motvikt till alla Bridezillainlägg på sistone vill jag skriva ett om det som verkligen räknas, nämligen Kärleken, Mikael.

Vi har varit förlovade i 9 dagar idag, så här ska jag skriva 9 saker som jag uppskattar med Mikael. Det blir en lista som är helt i oordning i viktighetsgrad.

1) Han är så smart. Kan saker, säger saker som imponerar mig, kan tänka, jag behöver inte förenkla mitt ordförråd med honom. Sporrar mig till att tänka.

2) Han är en värdig prästadömsbärare. Högpräst på köpet. Han gör saker i kyrkan, hänger inte bara med som ett torrt skinn. Han kommer ihåg varenda dag att vi ska hålla kvällsbon tillsammans (jag har faktiskt glömt det en gång). Han föreslår ibland saker som är andliga och förnuftiga för vårt förhållande. Han är alltid redo att ge mig en välsignelse, och ibland kommer han på att jag behöver en när jag inte själv ens kan tänka så långt.

3) Han ber om ursäkt när han har varit lite för "kär" i mig när vi har pussats. Han vill göra det som är rätt. [Men fatta vad underbart att han tycker jag är snygg, fysiskt också, när jag har såna tjock-ångestproblem!!]

4) Han är jämnmodig, godmodig och lagom glad och go, särskilt när han har normalt socker :)

5) Han ser saker som behöver göras och gör dem. Skaffar till och med särskilda verktyg för att kunna göra dem. Men han gör inte bara "manliga verktygssaker" utan också sånt som att ställa in i kylen och diskmaskinen, ta soporna mm.

6) Han är så snäll mot mig!!! Ändrar på saker och planer om det är nåt viktigt han behöver hjälpa mig med på nån viss tid. Kör mig till läkaren och till mataffären. Masserar mig på huvudet när jag har haft migrän, fast jag inte ens har tvättat håret! Masserar mig på axlar och armar också. (Men sen är vi rätt duktiga.)

7) Han är ingen liten tarm som man inte kan ta på allvar när man ser honom. Han inte bara KAN beskydda mig, det syns också! Han har breda, fina axlar och stora armmuskler. Hans rygg är väldigt rak.

8) Han är generös och gav mig en ros häromdagen fast jag inte tror han har så mycket pengar just nu. Jag har fått mycket blommor av honom under det här året.

9) Han har börjat sätta på sig bilbältet nästan med en gång han börjar köra, för att det är viktigt för mig och jag inte vill vara orolig.

Här kommer en bonusgrej också, som jag inte kan låta bli att säga: Det är viktigt för honom att vi gifter oss i templet. Det känns självklart på nåt sätt, men jag ska ändå vara tacksam för det.

0 kommentarer: