måndag 23 februari 2009

"Grr" om ett par saker

1. Ser jag en bild till av ett brudpars fötter så blir jag nog tokig. Kan de inte komma på ett mer ovanligt sätt att fota skorna om de vill föreviga dem? Och för det andra, sandaler på brudgummen är inte OK. Fast å andra sidan så verkar bruden inte ha några värst avancerade brudskor, så kanske de har ett casual beach wedding. Men sandaler och kostym går aldrig ihop, inte ens en ljus kostym, if you ask me.


2. Dekorera lokalen. Alltså, det är såklart en god idé, men det finns gränser!! Varför inte drapera hela himla stället i tyg från golv till tak. Folk svälter, men låt oss slå in ett rum i 400 m tyg! (som inte ens blir särskilt snyggt!)3. Stolar. Tydligen räcker det inte med att använda de stolarna som finns i lokalen man hyr. På fullt allvar har jag läst om brudar (inte bara en heller) som är missnöjda med såna här:


och istället ska hyra såna här för $10 styck. Chivari heter de visst, och jag tycker de är anskrämliga! Fast man kan ju få dem med stolsdynan i olika färger som matchar bröllopsfärgerna... Det avgör väl saken.Bildbevis på att alla som duger verkligen har såna här stolar på sina foton var oerhört lätt att hitta:

Säg förresten att du har ett medelbröllop med 150 gäster. 150 x $10 = ca 13 500:-. FöR STOLAR!!!!!!!!! Om vi hade 13 500:- till mat så vore jag glad...

Tragiskt dessutom att i landet där alla ska vara fria att välja och vara sig själva, så är det bara en enda stolsvariant som verkligen duger. Den, eller om man inte har råd, så hyr man chair covers som man knyter om med en bred tygremsa. Huvva!

Nog för att jag skulle tycka det vore coolt att äta middag i ett rum med bara Louis XIV-stolar, ghost eller tygvariant, men det finns ju som sagt gränser. Att lägga så vansinniga mängder pengar på nåt folk har rumpan på och som bara syns innan folk har satt sig, är helt vansinnigt.

4. Vad är det man vill minnas från sitt bröllop? Hur glad man var, hur vacker man kände sig, hur stilig ens man var, glädjen i varandras ögon, alla familjemedlemmar och vänenr och kramar och tal och sånger. Kanske också maten och brudbuketten och naturen och att lokalen var vacker. Men jag tycker att bröllopsindustrin överflödar av foton liknande detta, som visserligen är fint, men som också vidmakthåller falsariet att bröllopet är en show, och att man måste visa upp sin goda smak och sin feta plånbok och vad de räcker till i kombination. Fler ögonblicksbilder på glada gäster och lyckliga ögonblick och färre uppställda foton på pynt!P.S. Ursäkta alla som på sina bröllop hade vita lakan över stolarna och rosetter och pynt och brudgum i sandaler. Men det här är en högst personlig och subjektiv blogg.

0 kommentarer: