fredag 13 februari 2009

Dagens boktips

Sant är sant om än med små öron, eller hur ordspråket nu lyder. Eller vad sägs om:

Boken ”How to talk to girls” kom till som ett skolprojekt och letade sig sedan fram hela vägen till New York Times bestsellerlista. 9-åriga Alec Greven från Colorado noterade att pojkarna i hans skola hade svårt att nå fram till tjejerna.

– Jag iakttog dem på skolgården och såg hur de strulade till det för sig och vilka misstag de begick. Många av killarna sa fel saker eller så kunde de inte komma över att bli dumpade, säger Alec Greven till BBC.

Så 9-åringen skrev en bok. Den är fullmatad med allt man behöver veta för att vinna sin hjärtas dam, anser han själv.

– Målet är att se till så hon sköter snacket, då kan du inte göra bort dig.

Det är också viktigt att visa att man är intresserad och att veta sina gränser. Det är sällan en bra idé att gå på skolans mest populära tjej, tycker Alec Greven.

– Det bästa valet för de flesta pojkar är en vanlig tjej. Kom ihåg att vissa söta tjejer har hjärtan av sten när det kommer till killar, säger den unge författaren.

Han kommer också med råd på hur man ska göra när kärleken tar slut. Om man vill göra slut kan man till exempel säga ”jag tror inte att det här kommer att fungera, men vi kan väl vara kompisar”. En klassiker som håller även i de yngre generationerna, verkar det.

Blir man själv dumpad är det bara upp med hakan som gäller.

– Jag säger så här, livet är hårt, gå vidare. Om du inte kan komma över det är livet förstört, säger Alec Greven.

Själv har den unge kärleksexperten ännu inga kvinnor i sitt liv – förutom sin mamma.
– Jag är lite för ung för att dejta och sånt, säger han vist.

Hittat på SvD.

0 kommentarer: