måndag 13 juli 2009

"Bröllopsrufs"

Var lite trött idag efter duschen, så jag fick lägga mig i soffan istället för att göra iordning håret. Efter en timme kom M, och jag orkade inte se mig i spegeln (läs: se hur akut läget var) så jag bara lät det vara. Vi gjorde mat, det äckligaste jag ätit på länge (spaghetti carbonara av dålig spaghetti och dessutom hade jag INGA grönsaker hemma så ketchup var det närmaste vi kom... ja, föreställ er!). Sen började vi se på filmen om Johnny Cash som jag fick i en tidning, men efter en timme tyckte vi den var för dålig, så vi spelade kort istället (M vann med 7 poäng men det var ett kortspel han hade gjort hela sin barndom med sin syster Susanne och jag är dålig på att räkna så det var ingen bra kombination), tills vi skulle vara duktiga och skiljas åt. Vi skulle bara rasta mig först. När jag hade tagit på mig skorna (gött å ha slipins! hatar nog inte sommar trots allt) och stod med nyckeln i handen sa M faktiskt: Ska du inte borsta håret innan du går ut? Jag svarade snabbt: Men jag som precis har bullat upp det för din skull.

M och jag har olika syn på drömhår. Jag borstar mig uppåt, han borstar platt. Och tycker nog att jag ska det också. Jag gillar inte klappa kanin-frisyr.

Jag borstade i alla fall håret (var ändå så ful i sofftorkat att lite plattare hår inte skulle göra saken värre) och vi gick ut.

Apropå bröllopshår är det en rolig/sorglig historia om en karl som gifta om sig i sin "ålderdom". Han fru hade blivit fixad i håret av sin bästa väninna, som är hårfrisörska (vet flera som går och klipper sig hos henne), inför bröllopet. När karlsloken fick syn på henne sa han: Nu vet jag inte om jag vill gifta mig med dig, när du ser ut sådär i håret. Frisören hörde det själv och kände sig dels förkrossad över att vara "ansvarig" och dels förkrossad å väninnans vägnar, att få en sån okänslig karl. Jag frågade M om det kommer att bli så på vårt bröllop också, eftersom vi har så olika smak på hår (inte för att jag tror han skulle säga nåt sån). Men han sa att han inte trodde det. Men om jag tänker gå till frissan och "skaffa ett särskilt bröllopsrufs för 6 000:- får jag betala det själv."

Det låter väl OK. Bröllopsrufs är inte heller min favoritfrisyr.

Vi tog en promenad runt halva området och höll sen aftonbön i köket varpå en mygga ville vara med. Sen åkte M hem i rätt så vettig tid. Jag satte ett hårspänne i luggen och funderade på bröllopshår en stund.

"Problemet" är att jag tycker alla nedanstående frisyrer i grund och botten är snygga, bara lite för överdrivna, var å en åt sitt håll. Den rödhåriga är ju dessutom typ som ja gser ut! Jaja, vi får väl se. Men några 6 000:- finns varken till rufs eller klappa kanin.
0 kommentarer: