torsdag 25 juni 2009

Smeknamn eller öknamn?

I samband med att det kom hit massa folk i familjen, började mamma och pappa känna lite plötslig ömhet för Mikael och hans oturliga smeknamn. De tyckte att det kanske inte är så roligt att ha ett kvinnonamn som smeknamn. (Själv har jag inga problem med Honla, men det är ju å andra sidan inte varken ett kvinno- eller mansnamn eller nåt annat heller.) Så som ett steg i hans tillblivande som Klarin-bihang beslutade de att smeknamnet skulle bort och Mikael skulle användas som tilltalsnamn.

Igår var de flesta i familjen under 50 hemma hos Mikael och spelade Rock Band. Jonte var där också. Ellen, den spjuvern, frågar Jonte lite oskyldigt: Vet du vad din pappa heter förutom Mikael? Svaret kom blixtsnabbt, utan en sekunds tvekan: Doris!

Inte bara har mina syskon förstört sig själva (det är nog bara Camilla som håller sig till Mikael i alla lägen) utan nu har de även förstört Mikaels egen avkomma. Jag tyckte det var förfärligt, och jag kände mig dessutom så härligt oskyldig och rättfärdigad, för jag säger ju aldrig Doris till eller om Mikael. Jag kallar honom ju inte ens Micke, för att han inte känner sig som det.

Men så insåg jag vad jag har valt som bloggadress. Doris_Honla.

Ooooops.

0 kommentarer: