tisdag 28 juli 2009

Böcker är så romantiskt!!!





Källa: Beau-Coup Wedding Blog

DUMMER

De senaste dagarna har jag haft en liten ångestattack. Ellen sammanfattade det: DU är rädd att se utspökad ut på din bröllopsdag. Spot on. Inte hjälper det att jag är för tjock och vill se ut som mitt "riktiga" (smala) jag när jag ska förevigas bildmässigt på livets största dag...

Jag har ju hyst vissa lösa planer på att sälja min brudklänning och köpa en mer vanlig klänning som jag inte ser så brudlik ut i. E sa att t o m hon -- smal och i en enkel klänning -- kände sig utspökad, MEN DET ÄR OK när man gifter sig att vara utspökad! Även Rebecka har sagt samma sak, fast i sina egna ord: Man får klä ut sig på sin bröllopsdag -- TILL BRUD. Måhända har jag också fått några kloka kommentarer här i dylig riktining. Jag fattar bara lite trögt.

Även brudgummen själv analyserar mitt lilla försiktiga "köpa ny klännings-snack" som fetångest. Han vet att det är viktigt att han säger att jag är vacker på bröllopsdagen; jag får ju inte en helt otränad man. Men jag är ändå rädd att han inte ska tycka att jag är snygg (eftersom jag inte tycker det längre) på min bröllopsdag. Då svarar han: Dummer, jag tycker att du är snygg VARJE dag.

På det underbara uttalandet svarar jag "goddag yxskaft", eller med andra ord: "Är du blind?!"

Alltså.

Men han tar mig bara, hela jag med min fetångest och osäkerhet, käbblar inte, utan säger bara Ja.

Men hur dum får man vara egentligen när man är tjock som jag, och ens blivande man ändå tycker man är snygg, och MAN FÖRSÖKER ÖVERTYGA HONOM OM ATT HAN HAR FEL?!?!?!?!?!?!?!?

Det där med att vilja ha rätt ska jag börja arbeta på att släppa. Det kan bara göra gott för äktenskapet. Och jag ska börja med att släppa att vilja ha rätt om mitt utseende. Där ger jag härmed Mikael fullkomligt rätt; att jag är ... hmm ... jag vet inte riktigt vad jag är förutom "snygg varje dag". Kanske måste få lite mer detaljer om det :)

lördag 25 juli 2009

Come What May

Jag vet att det bara är på film, och att Mikael och jag inte ska gifta oss until our dying days, utan until the end of time, men det är så här jag känner för honom. Come what may. Vi ska älska varandra come what may. Det finns inget annat. Det vore ju som att kasta bort en skatt när man var fattig.

Nej, Mikael, jag är miljonär när jag har dig.

P.S. Om ni blev lite konfys så var det musik från en film (Moulin Roue) med bilder från en annan (Titanic) men jag tyckte de hade gjort blandningen så bra.

I Look To You

Den här låten har visst R Kelly skrivit till Whitney Houseton's comeback. Man kan ladad ner hennes version gratis från Aftonbladet idag. (Fast hans var nästan mer ärlig!)

Låten har mer än subtila gudsreferenser. Men det är det jag gillar med äktenskapsförbundet -- vi kan vara för varandra vad Gud är för oss -- en tröst, en borg, en axel att gråta mot eller en hel famn när det behövs starkare doningar.

Många kärlekslåtar blir dessutom låtar av gudsdyrkan om man tänker sig Gud som den älskade istället för ens snygge pojkvän. Det kanske inte funkar med nutidens kärleksmusik, typ "I wanna get down wittja tonite baby gurrl." Men pröva med vilken Whitney-låt som helst på söndag så ska ni ser hur mycket ni älskar er Gud.

Nu ska jag lyssna på I look to you för åttonde gången.

fredag 24 juli 2009

"What is love?"


Källa: loldogs

oh joy???

Klassiska stereotyper säger att män inte är lika glada som kvinnor, eller kanske inte lika entusiastiskt duktiga på att visa det.

I present to the court "Exhibit A."


Source: hemlighålls. ville ju inte driva mer än nödvändigt med nån.

Men allvarligt, om karlen inte ser gladare ut på sin bröllopsdag än som ovanstående, så undrar man om det är datumet, bruden, eller slipsen som är så fel. För nåt är det. He no have happy face!

Order till brudgummen: Se ut som om du inte plågas när du blir förbunden till mig för evigt. Typ dagens strängaste order. Och den borde vara självklar! Det borde lysa stjärnor och ip-adresser och kod i långa glittrande banor i en mans ögon på bröllopet, inklusive sagda herr Olergårds. Jag tror han måste läsa igenom den här bloggen från början till slut för att han ska få riktiga åsikter om saker och ting. Typ som att han gärna får ha roliga -- men übermatchande -- strumpor på sig. Och att skorna är viktiga. Shiny shoes. Att han ska le och se förälskad ut, vare sig folk fotar oss eller inte. Att han ska ooo:a och aaaa:a när han får syn på min första gången, och sen låta armar och läppar do the rest of the talking, it you get my drift, nisse. Och att ett kort där han tar mig på rumpan inte kan vara ett poserande kort framför templet där i bägge tittar glatt på fotografen, utan rumpkorten måste i alla fall se ut som om vi tror att vi är ensamma nånstans, även om vi vet att snubben fotar så vi håller in magen. You get my drift, nisse?

Aaaaaaaaaaa!

Nu börjar det hända grejor!

torsdag 23 juli 2009

Tema strumpor

Gillar.




Källa: Intimate weddings

Ovanligt foto

Brukar hoppa över engagement sessions fort som ögat, men den här fastnade jag för. Lite ovanliga, roliga foton. Detta gillar jag särskilt; levande, verkligt, roligt, personligt.


Källa: The image is found

Tre av tre

Förbjudet för brudgummen:

1) tofs
2) vit frack
3) solglasögon

Alla "rätt" av tre. Imponerande.

onsdag 22 juli 2009

What's in a name?


SvD berättar om ett osannolikt bröllop:

Vigseln mellan Kelly Katrina Hildebrandt, 20, och Kelly Carl Hildebrandt, 24, äger rum i oktober i södra Florida.
Den osannolika kärlekshistorien inleddes i fjol när en uttråkad Kelly Hildebrandt loggade in på Facebook. Hon skrev sitt namn i sökfältet för att se om det fanns några andra medlemmar med samma namn.
En träff dök upp: Kelly Carl Hildebrandt i Lubbock, Texas.
– Hon skickade ett meddelande där det stod "Hej, vi har samma namn. Ville bara säga att det är ganska coolt". Jag tyckte att hon var söt men tänkte också att hon lika gärna kunde vara min släkting, säger Kelly Carl Hildebrandt till AP.
Släktskapet kunde snabbt avfärdas och de kommande tre månaderna mejlade Kelly och Kelly varandra med jämna mellanrum. Mejlandet övergick till timslånga samtal för att sedan sluta med att Kelly Carl besökte Kelly Katrina i Florida.
– Till en början tyckte jag bara att det var en rolig grej. Jag hade ingen aning om att det skulle sluta så här, säger den blivande brudgummen till AP.
Några månader efter det första mejlet friade han och fick ja.
– Allt är guds verk, jag tror verkligen det. Han planerade alltihop så perfekt, säger Kelly Katrina.
Relationen har dock kantats av vissa problem. En gång tog en försäljare på en resebyrå sig friheten att avboka en av två biljetter som paret bokat i namnet Kelly Hildebrandt i tron att det skett en dubbelbokning.
Att formulera inbjudningskorten till bröllopet har heller inte varit det lättaste, berättar Kelly och Kelly och säger samtidigt att de inte har några planer på att föra sina förnamn vidare.

Kul historia. Ska söka på FB efter Anja Klarin. Jag har redan googlat mig och bara hittat en Anja Klarin-Henricson som är finsk doktor/ingenjör. Visserligen har jag en med bättre namn än mitt eget att gifta mig med, men nu är jag nyfiken. --
Japp, det finns en till Anja Klarin, i Kroatien. Vet inte vem av dessa två ljushuvuden som är min namne. Likasågott det.


P.S. Och för allt i världen: Man ska inte gifta sig när man är 20!!!

Romantiskt med flygplan







och andra fortskaffningsmedel





Källa: Beau-Coup wedding blog

måndag 20 juli 2009

Även på bröllopsdagen...

För oss med toahumor:

Källa: Ben Chrisman, via For the love of weddings

söndag 19 juli 2009

Sötast i världen

Mikael på min födelsedag. Handsome. Wonderful.

måndag 13 juli 2009

"Bröllopsrufs"

Var lite trött idag efter duschen, så jag fick lägga mig i soffan istället för att göra iordning håret. Efter en timme kom M, och jag orkade inte se mig i spegeln (läs: se hur akut läget var) så jag bara lät det vara. Vi gjorde mat, det äckligaste jag ätit på länge (spaghetti carbonara av dålig spaghetti och dessutom hade jag INGA grönsaker hemma så ketchup var det närmaste vi kom... ja, föreställ er!). Sen började vi se på filmen om Johnny Cash som jag fick i en tidning, men efter en timme tyckte vi den var för dålig, så vi spelade kort istället (M vann med 7 poäng men det var ett kortspel han hade gjort hela sin barndom med sin syster Susanne och jag är dålig på att räkna så det var ingen bra kombination), tills vi skulle vara duktiga och skiljas åt. Vi skulle bara rasta mig först. När jag hade tagit på mig skorna (gött å ha slipins! hatar nog inte sommar trots allt) och stod med nyckeln i handen sa M faktiskt: Ska du inte borsta håret innan du går ut? Jag svarade snabbt: Men jag som precis har bullat upp det för din skull.

M och jag har olika syn på drömhår. Jag borstar mig uppåt, han borstar platt. Och tycker nog att jag ska det också. Jag gillar inte klappa kanin-frisyr.

Jag borstade i alla fall håret (var ändå så ful i sofftorkat att lite plattare hår inte skulle göra saken värre) och vi gick ut.

Apropå bröllopshår är det en rolig/sorglig historia om en karl som gifta om sig i sin "ålderdom". Han fru hade blivit fixad i håret av sin bästa väninna, som är hårfrisörska (vet flera som går och klipper sig hos henne), inför bröllopet. När karlsloken fick syn på henne sa han: Nu vet jag inte om jag vill gifta mig med dig, när du ser ut sådär i håret. Frisören hörde det själv och kände sig dels förkrossad över att vara "ansvarig" och dels förkrossad å väninnans vägnar, att få en sån okänslig karl. Jag frågade M om det kommer att bli så på vårt bröllop också, eftersom vi har så olika smak på hår (inte för att jag tror han skulle säga nåt sån). Men han sa att han inte trodde det. Men om jag tänker gå till frissan och "skaffa ett särskilt bröllopsrufs för 6 000:- får jag betala det själv."

Det låter väl OK. Bröllopsrufs är inte heller min favoritfrisyr.

Vi tog en promenad runt halva området och höll sen aftonbön i köket varpå en mygga ville vara med. Sen åkte M hem i rätt så vettig tid. Jag satte ett hårspänne i luggen och funderade på bröllopshår en stund.

"Problemet" är att jag tycker alla nedanstående frisyrer i grund och botten är snygga, bara lite för överdrivna, var å en åt sitt håll. Den rödhåriga är ju dessutom typ som ja gser ut! Jaja, vi får väl se. Men några 6 000:- finns varken till rufs eller klappa kanin.








söndag 5 juli 2009

Size does matter

Jag har alltid varit lite åt det modesta hållet och tycker att en brudbukett ska vara ungefär lika stor som ens huvud.


Men i det här fallet verkar bruden gå efter samam devis som jag. Fast ändå blev det så fel.

fredag 3 juli 2009

Creepy??

Two sets of identical twins got married in a joint ceremony in Russia! The twin grooms’ mother said that she recognized her own sons, but she could not tell the difference between her new daughters in law! Can you spot the difference?

Källa: BeauCoup Wedding Blog

Nån mer än jag som tycker det är lite läskigt???

Happy 4th of July

Inspiration board som väller över alla kanter av patriotism. Enjoy or not, vilket som behagar.