torsdag 30 oktober 2008

Börjar bestämma mig

Ni kan nog skönja ett färgtema


(fast jag ska ha vit klänning)

Men sen kommer frågan, ska man ha "linne" till?

Eller brunt?

Eller svart och damask?

HA!

Nu har jag sett i en svensk nätaffär att de säljer askar som jag såg i en Kinaaffär igår. Kinaafären tog 0,3 dollar (plus frakt visserligen) för vad svenskaffären tar 12 spänn för (plus frakt igen). Synd att de är i "fel" färger för mitt bröllop...

onsdag 29 oktober 2008

Plus size???

Måste bara citera lite som står på en Kinaklänningssajt (säger inte vilken, jag vill inte driva med dem personligen utan bara med språket i allmänhet):

Pay attention to the latest styles of plus size wedding dresses, you will get new idea of your shape.

The plus size wedding gowns are very popular with the corpulent brides.

Long, fitted sleeves or sleeves that come to the elbow have a tendency to look better, they camouflage the stretch marks and loose skin on the arm.


Får de det inte att låta lockande att vara en plus size bride :)

Dessutom gillar jag hur många av sajterna klipper och klistrar med ansiktena, så att de tekniskt sett inte har snott nån annans bild. Speaking of plus size:


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh!!!!!!!!!

Här har jag suttit och räknat med en dollar som sex kronor. I godan ro. Och ser plötsligt att den är närmare åtta än sex. Där rök den budgeten...


Kanske kan köpa nån klänning i pund istället. Pundet är inte över 13, och det är ju OK. Undrar om kinesiska pengar hänger så tajt ihop med dollar att det inte spelar nån roll om jag köper i GBP istället.

Släp, släp och annat släp

Egentligen vill jag ju inte ha nåt släp alls, men än så länge har jag inte hittat en klänning som har allt och dessutom saknar släp. Men jag har lärt mig en del om släp. Det är en djungel!

Dessa finns (i längdordning):

Brush train (kallas också Sweep train)
Reaches just to the floor beneath your dress hem, ‘brushing’ the floor as you walk. This style works with virtually all wedding types as it can be formal to less formal, appropriate for outdoor weddings for its lack of drag, and fine for beach weddings. Brides say they can move most easily in a train of this type. Walking, turning and moving is not a problem during the ceremony, and they’re happy not to have to carry around six pounds of bustled fabric all night.

Court train
A short and maneuverable train, the court attaches at the waist and extends behind you for three feet.

Chapel train
A formal to semi-formal style, the chapel train attaches at the waist and extends behind you for four to five feet.

Cathedral train
A formal style of train, this one attaches at the waist and extends behind you for six to seven feet.

Royal train
An ultra-formal style, the royal train extends ten feet or more from its attachment position at your waist.

Watteau train
Attaches at your shoulders or the top of your back (yes, like a cape) and
falls to the bottom hem of your dress or just a little bit beyond that.
En sån variant kan Ninni möjligtvis ha haft på sin klänning, om jag minns rätt.

Letar, och hittar?

Jag tror jag har hittat Drömklänningen! Med tanke på vad jag provade igår och vad jag har för smak så tror jag inte det kan bli bättre. Den är arbetad men inte med massa pynt, om ni fattar. Ellen klipper ju bort om det sitter nån rosett där fram på BH:n, men riktigt så less-is-more är inte jag. Men den jag provade igår var i grunden jättefin men med alldeles för mycket ... vad var det??? blombroderier och glitter tror jag. Och så är det drapering på precis rätt ställe!!! Jag är så excited!
Är sugen på att sätta in foto här, men jag ska inte jinx alltihopa genom att avslöja the big secret. Kan i alla fall säga att det är en skräddarsydd klänning från Kina som kostar $239, men jag ska försöka se om nån annan har en typ likadan för lite mindre pengar. Jag vill gärna ha både klänning och underkjol och bolero och tiara för sammanlagt 1500:-, inte bara klänningen. Kinaklänningar är i alla fall en välsignelse av sällan skådad like!!!

Tacksam!

Är så glad att vi inte har haft råd att köpa bröllopsresa. Tänk om vi hade köpt en Sterling-resa, nu när de har gått i konkurs. Eller FlyMe, som också har gått i konkurs. Det är det jag säger, vi får nog ta färja om vi ska resa nånstans :)



Förresten började jag räkna budget igår kväll. DEPRIMERANDE! Om 40 pers äter middag för bara 250:- per person så blir bara det 10 000:-!! Behöver mer pengar.

P.S. Fotot har naturligtvis inte något samband med konkurser. "Quantas never crashed".

tisdag 28 oktober 2008

Provat!!

Idag var Mikael och jag på brudaffären i Brandbergens centrum. Tjejen där var snäll och lät mig prova fast man egentligen ska ha beställt tid först så de kan vara två i butiken så man får ordentlig hjälp.

Jag provade två klänningar, varav den ena satt riktigt fint! Jag fick också tips på vad jag ska tänka på med min figur. Den fina klänningen kostade nåt på 7000:- så jag tänker inte köpa den... Men jag har kommit ett stort steg närmare vad jag vill ha.

Kanske nåt sånt här (minus fjädrarna och i vitt), med 3/4-ärmad bolero till.


Dessutom var vi också i blomsteraffären i Brandbergens centrum och fick hjälp av en florist. Nu vet jag mycket mer vad jag vill ha på den fronten också. Och jag är så lycklig att jag har "billig" smak vad gäller blomsorter :) Jag tror det blir en enkel, rund cerise bukett av rosor, nejlikor, anemoner och ranunkler och kanske lite grönt runtom.

måndag 27 oktober 2008

Motvikt mot Bridezillainläggen

Som motvikt till alla Bridezillainlägg på sistone vill jag skriva ett om det som verkligen räknas, nämligen Kärleken, Mikael.

Vi har varit förlovade i 9 dagar idag, så här ska jag skriva 9 saker som jag uppskattar med Mikael. Det blir en lista som är helt i oordning i viktighetsgrad.

1) Han är så smart. Kan saker, säger saker som imponerar mig, kan tänka, jag behöver inte förenkla mitt ordförråd med honom. Sporrar mig till att tänka.

2) Han är en värdig prästadömsbärare. Högpräst på köpet. Han gör saker i kyrkan, hänger inte bara med som ett torrt skinn. Han kommer ihåg varenda dag att vi ska hålla kvällsbon tillsammans (jag har faktiskt glömt det en gång). Han föreslår ibland saker som är andliga och förnuftiga för vårt förhållande. Han är alltid redo att ge mig en välsignelse, och ibland kommer han på att jag behöver en när jag inte själv ens kan tänka så långt.

3) Han ber om ursäkt när han har varit lite för "kär" i mig när vi har pussats. Han vill göra det som är rätt. [Men fatta vad underbart att han tycker jag är snygg, fysiskt också, när jag har såna tjock-ångestproblem!!]

4) Han är jämnmodig, godmodig och lagom glad och go, särskilt när han har normalt socker :)

5) Han ser saker som behöver göras och gör dem. Skaffar till och med särskilda verktyg för att kunna göra dem. Men han gör inte bara "manliga verktygssaker" utan också sånt som att ställa in i kylen och diskmaskinen, ta soporna mm.

6) Han är så snäll mot mig!!! Ändrar på saker och planer om det är nåt viktigt han behöver hjälpa mig med på nån viss tid. Kör mig till läkaren och till mataffären. Masserar mig på huvudet när jag har haft migrän, fast jag inte ens har tvättat håret! Masserar mig på axlar och armar också. (Men sen är vi rätt duktiga.)

7) Han är ingen liten tarm som man inte kan ta på allvar när man ser honom. Han inte bara KAN beskydda mig, det syns också! Han har breda, fina axlar och stora armmuskler. Hans rygg är väldigt rak.

8) Han är generös och gav mig en ros häromdagen fast jag inte tror han har så mycket pengar just nu. Jag har fått mycket blommor av honom under det här året.

9) Han har börjat sätta på sig bilbältet nästan med en gång han börjar köra, för att det är viktigt för mig och jag inte vill vara orolig.

Här kommer en bonusgrej också, som jag inte kan låta bli att säga: Det är viktigt för honom att vi gifter oss i templet. Det känns självklart på nåt sätt, men jag ska ändå vara tacksam för det.

Åsikter, tack

Jag har ju inte långt hår. Visserligen kan man köpa löshår a la Jessica Simpson som visserligen Ken Paves har satt sitt dyra namn på på ebay, men...

Eftersom jag har blivit tjock som ett huuuuuus nuförtiden (adjöss BMI 18,2, hej BMI 27) måste jag uppväga det med att känna mig grymmesnygg på andra sätt. Håret är ett sånt sätt. Ni vet ungefär hur jag ser ut i håret.


Det här er egentligen min drömfrisyr, men den funkar inte, dels för hårlängden men också för att jag har så smalt antikte och litet huvud. Det måste till lite volym på fler ställen än bara somn här på bakhuvudet.


Olika alternativ. Ska jag ha "utsläppt" hår men extra fint fixat? Tiara på huvudet?


Eller är det snyggare med en uppsatt frisyr, som nog går att ordna med lite fuskhjälp? Jag har å andra sidan aldrig uppsatt hår, så jag blir inte riktigt lik mig, men ska ju vara extra festlig på bröllop.

Det här beslutet har jag inte kommit så långt med som med blommorna, men ni kanske kan bestämma mig :) Jag vill hellre ha tiara än blommor, och jag vill inte ha slöja (för tungt att bära för nacken).

Den här frisyren hette t o m kort hår i bruduppsättning (snygg, fast jag vill ha den med lite mera luft under vingarna)

















Den vanligaste frågan

Har alltså varit förlovad i en vecka och två dagar, ganska så precis. Det är inte mycket tid, men jag är ändå numera så pass erfaren att jag kan säga att den vanligaste frågan INTE är Hur känns det? utan När ska ni gifta er?

Svar: Jag vet inte! Vi har ett datum som vi funderar på, men det beror på:

1) Om Johan och Beth och deras två små tvillingflickor (som alltså inte ens är födda än) kan och orkar komma från USA. Klart man vill ha med sin bror på bröllop, om det går.

2) När vi hinner få sånt där tempelvigseltillstånd, vilket vi måste ha från första presidentskaept eftersom Mikael är skild. Och ingen vet hur lång tid det tar att få ett sådant. Säg att vi får det tillståndet i december, då vill vi ju inte vänta tills i april. Men om vi får det på tre veckor kan vi ju ändå inte gifta oss då, för då har jag ingen klänning. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska säga. Men vi SKA i alla fall gifta oss! Vi försöker inte slingra oss genom att inte kunna säga när, jag lovar :)

Vill ha

BOKTIPS

"Wedding bouquets", finns på Bokus för 106 kr. Men jag behöver den väl inte egentligen.



Fast den här "behöver" jag absolut:

"Drinkar för gravida" [och andra mormoner], på Bokus för 107 kr. Den vill jag verkligen ha. Vi fick sån go drink på Magnus Ladulås i somras och på Carpe diem, så jag fick blodad tand! Det går att göra mycket mer än att hälla Schweppes i juice!

Blommor

Jag har de senaste dagarna läst igenom mina gamla favorittidningar Weddings flowers och markerat och tänkt. Jag har i ca 8 år köpt dem när jag har hittat dem (vilket är mycket sällan) för de är bara så ofantligt vackra. Klår vilken modetidning som helst, och till och med värsta heminredningstidningen, i skönhet.

Har börjat urskilja någon sorts önskemål. Fastän jag älskar blått så blir det inget sådant tema. (Although I love blue, I won't go for this.)


Inte ens denna, från Euroflorist från 225.-! (Det skulle du ha vetat, va, Ellen!) (Nor this, for only £23 -- Ellen should have known!)
Inte heller gult (not yellow)


eller rost, som jag inte tycker om, (and I don't like apricot/rust)


eller vitt, som är fint men för tråkigt. (nor white, which is pretty but too boring)



Kvarstår rosa, (remains: Pink)






cerise, hela vägen till mörkrosa (hot pink, all the way to pinkish purple)









(minus droppen) (no drop-shaped bouquet though)







eller klarröd alt vinröd. Det känns mer juligt än apriligt, men vi har inte sett vilket datum det blir än. (or read or burgundy, although that feels more Christmasy than spring-y)











Jag har också insett att jag mest gillar rosor, nejlikor, ranunkler, tulpaner, dahlia, pioner och trädgårdsrosor. (My favorite florwers are roses, carnations, ranunclulus, tulpis, dahlias, peonies and garden roses)

Har också insett att jag föredrar en mer eller mindre monokromatisk bukett snarare än blommor i jätteolika färger. (I also prefer monochromatic colors to ones that don't blend)



Och absolut inga röda rosor till knallvitt. (and absolutely no red roses to bright white)

Variationen vill jag ska komma från blommornas utseende, inte från deras färger. (I want the variation to come from the looks of the flowers rather than their colors)

Helst inte ens brudslöja. (don't like those little white dot-flowers)


Och inga hängande droppar, (no hanging drops)


och inget hysteriskt vass eller gräs eller dill. (no hysterical "reed" or "dill";Ellens expression)
Inga blommor som ser ut som lavar eller undervattensväxter (no flowers that look like lichen or under-water plants)

Och inget som nån har "designat" för att vara annorlunda. (and nothing somebody designed their brains out to be different)




Så, det är väl bra! Har ju kommit rätt långt med blommorna då. Alltså vill jag ha en kompakt, handbunden, rund bukett i monokromatisk mörkcerise/röd färg med ett par olika blomsorter och med ett vackert band runt stjälkarna.

Borde printa ut mina favvobilder på fotopapper så jag kan ha ihop med mina lösa bilder, så man får allt på ett ställe. Dessutom blir det ju lätt att sätta bilderna i en pärm i favoritordning, så fatttar beslutet sig liksom själv. Fast detta gäller ju inte bara blommor, utan frisyr och klänning och dukning och favors. Skor har jag redan :)

Sen lurar jag på en liten grej som jag inte säger här men som har med buketten att göra. Får se hur djärv/okonventionell jag vågar vara. Kanske är det en prisfråga också, men jag har inte kommit så långt än.